Mürettebat Kurtarma Çalışmalarını İzledi
Kazadan sağ kurtulan mürettebat, jandarma ekiplerinin çalışmalarını yerinde takip ederek her anı görüntüledi. JAK ve SAK ekipleri, 5 gün boyunca suyun altında helikopter üzerinde yaptıkları detaylı çalışmanın ardından yaklaşık 7 balon bağlayarak helikopteri su yüzeyine çıkardı. Balonlara verilen hava basıncı ile helikopter, 3 saat içinde güvenle taşınarak 200 tonluk vincin çekeceği alana getirildi.
Helikopterin Karaya Çıkarılması
Gökdere Barajı’ndan yüzdürülerek getirilen Mi-8 tipi yangın söndürme helikopteri, vince bağlanarak saatler süren çalışmanın ardından başarıyla karaya çıkarıldı. Jandarma ekipleri, helikopter karaya çıkarılana kadar enkazın başından ayrılmadı. Rus heyet, jandarma ekiplerinin çalışmasını hayranlıkla izledi. Ters bir şekilde baraj göletinden çıkarılan helikopter, milim milim karaya alındı. Vinçle karaya alınan helikopterin yedek yakıt depoları sudan çıkması ile birlikte karaya döküldü. Helikopter çıkarıldığı esnada geniş güvenlik önlemleri alındı.
Enkazın Durumu ve İnceleme Süreci
Helikopterin pervanelerinin kırıldığı ve gövdesinin hasar aldığı görülürken, vinçle yukarı çekilen helikopter, bölgeye gelen ikinci vinç ile ters çevrildi. Adana İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Uğur Çek, İlçe Jandarma Komutanı Nuh Anacık ve Orman İşletme Müdürü Onur Leylek, JAK ve SAK timleri, Rus mürettebat enkaz çalışmasını titizlikle takip etti. Helikopter enkazının Rus mürettebat ve şirketin kontrolünde parçalara ayrılacağı ve inceleme için önce Ankara’ya, ardından Rusya’ya gönderileceği öğrenildi.
0 Yorum